7 Mart 2009 Cumartesi

Havaalanı

Keşan- Erikli yolu üzerindeki askeri havaalanının sivil hava trafiğine açılmasının son derece önemli olacağını belirten Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, şunları kaydetti:

“Bakanlar Kurulunun 8 Aralık 2006 tarih ve 26370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2006/11264 sayılı kararıyla, 2006 yılında "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilanı edilen Saroz körfezi bütününde sürdürülebilir turizm çerçevesinde planlı bir turizm gelişimi sağlanması için plan çalışmaları devam etmektedir. plan çalışmalarıyla birlikte bölge turizmin gelişmesi için karayolu imkanlarının yanı sıra havayolu ulaşımı da önemli olacaktır. Bu açıdan Keşan- Erikli yolu üzerindeki askeri havaalanının sivil hava trafiğine açılması bölgedeki yatırımların artmasını da sağlayabilecektir. “ dedi.

Milletvekili Necdet Budak sözlerine, “konunun önemine binaen keşandaki askeri havaalanının sivil hava trafiğine açılması talebini Milli Savunma Bakanımız Sayın Mehmet Vecdi Gönül’e ilettim. Bu aşamada Valilik tarafından Ulaştırma Bakanlığına talepte bulunulması ve Ulaştırma Bakanlığının ise Milli Savunma Bakanlığı ile yapacağı resmi yazışmalar sonucunda bölgede gerekli incelemelerin yapılabilmesi mümkün olabilecektir. Talep olumlu değerlendirildiği takdirde Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile yerel yönetimlerin yapacağı işler belirlenebilecektir.” diyerek devam etti.

Edirne Milletvekili Necdet Budak, “plan çalışmalarının ve havaalanı konusunun gerçekleşmesi halinde bölgede konaklama tesisleri, spor tesisleri özellikle golf alanları futbol-tenis sahaları, su turizmi ve su tarımı alanında birçok yatırımın gerçekleşeceği ve bölge ekonomisine ciddi katkıların sağlanacağını değerlendirmekteyim.” dedi.

Edirne Milletvekili Necdet Budak açıklamalarını, “Trakya’da geçmiş hükümetler döneminde bir türlü gerçekleştirilmeyen projelerden birisi olan Saroz Körfezi, yat limanına uygunluğunun yanı sıra kendi kendini temizleyen dünyadaki ender denizlerden birisine sahiptir. Çalışmalar sonucunda Edirne’mizin incisi Saroz Körfezinin sahip olduğu potansiyel ortaya çıkarılacak ve dünyanın önemli bir turizm merkezi haline gelecektir.” diyerek tamamladı.

kaynak: Keşan Haber

Hiç yorum yok: